Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożona fasolka szparagowa 1,5 kg
olej 1 łyżka
gęsta śmeitana 18 proc 1/2 szklanki
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sól, cukier szczypta
boczek wędzony 20 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z boczkiem

Fasolkę opłukać (nie rozmrażać) wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem oleju soli i szczypty cukru. Ugotować. Boczek oczyścić, pokrajać w słupki i lekko obrumienić. Ugotowaną fasolkę odcedzić, włożyć do miski, obłożyć boczkiem, polać śmietaną, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 25.04.2011 22:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak