Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny bulion

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuka
marchew 1 sztuka
seler 1 plaster
seler naciowy 1 sztuka
imbir świeży 2 cm
papryczka chili 1 sztuka
pieczarki 2 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku 1 łyżeczka
pieprz 6 sztuka
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny bulion

Warzywa pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Oczyszczone skrzydełek zalać 1, 5 przefiltrowanej wody. Zagotować. Dodać zioła i warzywa. Gotować ok godziny, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać pieczarki. Posypywać szczypiorkiem. Fajnie smakuje z makaronem orzo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lampencjo 17.04.2013 12:19
super zupka
Janina 17.04.2013 12:10
Bardzo smaczne
cukiereczek 17.04.2013 11:15
na obiadek
msmors 17.04.2013 10:40
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak