Krakersy serowe

Krakersy serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 gramów
  • mąka razowa

    50 gramów
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • ser gouda

    150 gramów
  • ser z niebieską pleśnia

    100 gramów
  • pieprz

    do smaku
  • parmezan

    2-3 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, mąki razowej, soli i około 150ml ciepłej wody wyrobić ciasto, pod koniec wyrabiania dodać oliwę i parmezan, przyprawić do smaku pieprzem. Odstawić na pół godziny. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty 4cmx4cm. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jeszcze gorące posypywać startym drobno serem gouda i pokruszonym serem pleśniowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

02.03.2011 13:59
Ciekawe

Kate131

02.02.2011 08:24
smaczne

etka

26.08.2010 09:40
wow, mozna zrobic krakersy samemu !

agnieszka189

02.08.2010 16:12
mega serowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat