Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 gramów
mąka razowa 50 gramów
sól 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
ser gouda 150 gramów
ser z niebieską pleśnia 100 gramów
pieprz do smaku
parmezan 2-3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy serowe

Z mąki, mąki razowej, soli i około 150ml ciepłej wody wyrobić ciasto, pod koniec wyrabiania dodać oliwę i parmezan, przyprawić do smaku pieprzem. Odstawić na pół godziny. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty 4cmx4cm. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jeszcze gorące posypywać startym drobno serem gouda i pokruszonym serem pleśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 02.03.2011 13:59
Ciekawe
Kate131 02.02.2011 08:24
smaczne
etka 26.08.2010 09:40
wow, mozna zrobic krakersy samemu !
agnieszka189 02.08.2010 16:12
mega serowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak