Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
grzyby leśne 10-12 szt
cebula 1/2 szt
masło 2 łyżki
ser żółty 3 plastry
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z grzybami

Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z dwiema łyżami wody. Mięso panierować w bułce, jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Grzyby (najlepiej mieszane) oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą. Pokroić i obgotować w posolonej wodzie. Przelać przez sito. Trochę wywaru zachować.
Na patelni rozgrzać masło, dodać grzyby, podlać odrobiną wywaru i chwilę dusić razem z pokrojoną cebulką. Dodać pokrojoną natkę pietruszki. Wymieszać i dusić przez kilka chwil.
Przygotowane grzyby wyłożyć na usmażone kotlety schabowe.
Plastry sera pokroić w cienkie paski, obłożyć kotlety.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym albo na blaszce i krótko zapiec w rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 16.04.2013 15:05
Bardzo smaczne
kasiaw 16.04.2013 15:02
bardzo smaczne wygląda wyśmienicie
bogusia19 16.04.2013 14:42
bardzo dobry obiadek
dodi 16.04.2013 14:17
jak pieknie podany
Rossie 16.04.2013 13:45
wspaniałe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak