Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada pomarańczowo-imbirowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 3-4 szt.
cytryna 1 szt.
cukier 5,5 szklanki
cukier żelujący 3/4
imbir świeży 1,5-2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada pomarańczowo-imbirowa

Z pomarańczy i cytryny zetrzeć skórkę, przełożyć ją do rondelka, zalać 1,5szklanki wody i gotować około 10min. Owoce podzielić na cząstki i zdjąć białe błonki, wrzucić do skórki, gotować około 20min pod przykryciem. Dolać tyle wody, żeby masa miała objętość około 3 szklanek. Imbir zetrzeć na grubej tarce i razem z cukrem dodać do pomarańczy. Gotować jeszcze przez 5min, zestawić z ognia, dodać cukier żelujący i mieszać, aż się rozpuści. Przełożyć konfiturę do słoiczków i spasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 02.10.2010 13:23
przepis brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak