Duszona soczewica z kiełbasą wiejską i pomidorami - Krok po kroku

Duszona soczewica z kiełbasą wiejską i pomidorami - Krok po kroku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    400 g (ugotowana)
  • kiełbasa wiejska

    200 g
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • chudy boczek

    100 g
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • rosół z kury Kucharek

    200 ml
  • jogurt naturalny

    4 łyżki (gęsty)
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • pieprz czarny grubo mielony

  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżeczki
  • pomidory pelati

    400 g
  • ziele angielskie całe

    5 ziaren
  • liście laurowe Prymat

    2 szt.
  • zioła prowansalskie

    1/4 łyżeczki
  • sól ziołowa

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszona soczewica z kiełbasą wiejską i pomidorami - Krok po kroku
Przygotować potrzebne składniki.
Krok 2 - Duszona soczewica z kiełbasą wiejską i pomidorami - Krok po kroku
Kiełbasę, boczek, pomidory pelati i cebule pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plastry. Boczek, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju.
Krok 3 - Duszona soczewica z kiełbasą wiejską i pomidorami - Krok po kroku
Dodać kiełbasę, soczewicę i pomidory.
Krok 4 - Duszona soczewica z kiełbasą wiejską i pomidorami - Krok po kroku
Dodać rosół z kury. Doprawić zielem angielskim, liściem laurowym, ziołami prowansalskimi i papryką słodką. Gotować ok. 30 minut, cały czas mieszając.
Krok 5 - Duszona soczewica z kiełbasą wiejską i pomidorami - Krok po kroku
Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z gęstym jogurtem i posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

renix5

10.02.2014 19:53
warto zrobić!:)

Stenka

25.04.2013 07:41
lubie takie dania

dwa pokoje z kuchnią

16.04.2013 17:07
muszę spróbować

Janina

16.04.2013 12:48
Bardzo smaczne i pożywne - super

bietka

16.04.2013 12:31
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat