Rosyjskie pielmieni

Rosyjskie pielmieni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300-400 gramów
  • sól

    1 łyżeczka
  • jajka

    1-2 szt.
  • mięso wołowe

    200 gramów
  • mięso wieprzowe

    200 gramów
  • cebula

    2 szt.
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • woda

    1/2 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, wody i łyżeczki soli zagnieść ciasto. Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Mięso i cebule dwukrotnie zmielić, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę wody, aby masa była trochę rzadsza niż na kotlety mielone. Rwać kawałki ciasta i w rękach formować cienkie placuszki, na każdy krążek ciasta położyć kulkę nadzienia, formować uszka lub pierożki. Gotowe pielmieni wstawić na 15 min do lodówki, gotować w osolonej wrzącej wodzie, aż wypłyną na wierzch (około 10min). Podawać ze śmietaną lub bulionem, obficie posypane koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

14.05.2013 23:22
na pewno smaczne

bernadetta2

04.04.2011 11:36
ciekawe

agata1722

06.12.2010 16:52
rewelacyjne

4muffins

09.11.2010 22:32
jadłam pielmieni podane w rosole i polane śmietaną. Teraz przygotuję wg Twojego przepisu. Pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat