Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 5 szt
por 1/2 szt
siekana natka ok3 łyżki
jabłko 1 szt
musztarda ok2 łyżki
śmietana 2 łyżki
majonez
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 szt
ryż 2 (na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ugotowane jajka, ogórki i obrane jabłko pokroić w kostkę. Pora obrać i pokroić w półplasterki. Wszystkie przygotowane składniki dodać do ryżu i wymieszać.Niewielką albo raczej wg uznania ilość majonezu połączyć ze śmietaną i musztardą. Dodać do sałatki. Część można zostawić do polania po wierzchu. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.04.2013 16:36
napewno pyszna sałatka
Magda24 15.04.2013 14:47
pożywna i dobra
Renata9 15.04.2013 14:42
Fajna ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak