Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w zupie cebulowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
zupa cebulowa 1 szt
woda 1 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w zupie cebulowej

Kroki postępowania

1
Karczek kroimy w mniejsze plastry i lekko rozbijamy.
Krok 1 - Karczek w zupie cebulowej foto
2
Następnie podsmażamy porcje karczku na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Karczek w zupie cebulowej foto
3
Następnie układamy mięso w naczyniu żqaroodpornym. Dodoajemy liście laurowy, ziela angielskie, zioła prowansalskie i podlewamy wodą oraz dodajemy tłuszcz na którym smażyliśmy mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 3 - Karczek w zupie cebulowej foto
4
Po około 30 minutach duszenia mięsa rozrabiamy zupę cebulową w szklance gorącej wody i dodajemy do mięsa. Jak sos będzie za rzadki można zagęścić dodając mąkę z wodą.
Krok 4 - Karczek w zupie cebulowej foto
5
Gotowy karczek podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !
Krok 5 - Karczek w zupie cebulowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.01.2015 17:12
dobry pomysł
Marta11 15.04.2013 18:23
moze byc smaczne
gosia56 15.04.2013 16:20
robię podobnie
Magda24 15.04.2013 14:51
pyszny taki karczek
mic 15.04.2013 13:14
alle smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak