Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe makaroniki z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 15 gramów
cukier puder 115 gramów
mielone migdały 65 gramów
czekolada mleczna 100 gramów
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe makaroniki z czekoladą

Białka ubić z cukrem, dodać migdały wymieszane z cukrem pudrem i delikatnie wymieszać. Masę nakładać łyżką na pergamin i piec około 15min w temp. 180stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Spód makaronika smarować czekoladą i przykryć drugim makaronikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.05.2013 23:21
świetny przepis
polly66 14.07.2012 23:23
uwielbiam. oj danwo jadłam
buksiak12 10.09.2010 11:02
pyszności
buksiak12 10.09.2010 11:02
pyszności
Emilia22 10.09.2010 09:31
super przepis
Emilia22 10.09.2010 09:31
super przepis
Emilia22 10.09.2010 09:31
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak