Migdałowe makaroniki z czekoladą

Migdałowe makaroniki z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    15 gramów
  • cukier puder

    115 gramów
  • mielone migdały

    65 gramów
  • czekolada mleczna

    100 gramów
  • białko

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem, dodać migdały wymieszane z cukrem pudrem i delikatnie wymieszać. Masę nakładać łyżką na pergamin i piec około 15min w temp. 180stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Spód makaronika smarować czekoladą i przykryć drugim makaronikiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

14.05.2013 23:21
świetny przepis

polly66

14.07.2012 23:23
uwielbiam. oj danwo jadłam

buksiak12

10.09.2010 11:02
pyszności

buksiak12

10.09.2010 11:02
pyszności

Emilia22

10.09.2010 09:31
super przepis

Emilia22

10.09.2010 09:31
super przepis

Emilia22

10.09.2010 09:31
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat