Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczochy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczochy 5
masło 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Karczochy

Karczochy najlepsze są w maju i w październiku. Wybierać należy niezbyt twarde i bardzo wyrosłe w górę. Gotujemy je tak samo jak szparagi jednak troszkę dłużej. Po wyjęciu z wody osączyć dobrze, obrać włokna u spodu będące i podać z rozgrzanym masłem. Możemy je skosztować również na zimno podając do nich ocet i oliwę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.06.2011 04:16
lubię
gosia561 22.05.2011 12:09
jeszcze nie jad
Barbara55 19.03.2011 15:39
dziwne
kielcok1 22.02.2011 15:52
to chyba nie jest jadalne
rakow2
rakow2 17.12.2010 15:35
skopiowane
noculos 17.07.2010 14:39
Najprostsze sposoby, czasem sa najlepsze, tak jest chyba w tym przypadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak