Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba Kulka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
ząbek czosnku 3
cebula 2
sól 1
pieprz 1
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 3
ocet 250 ml
woda 750 ml
przyprawa do zup 1
cukier 60 gram
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba Kulka

Filety zmielić z cebulą i czosnkiem , dodać jajka , bułkę tartą,pieprz,sól. Formować kulki, oprószyć bułka i podsmażyć. Przełożyć do miski lub słoika.
Następnie zrobić zalewę czyli do garnka wlać ocet,wodę,ziele,liść laurowy,3 łyżki cukru,cebulę pokrojoną w plastry i pół łyżeczki przyprawy do zup. Zagotować i zalać kulki.Gotowe już następnego dnia ! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.04.2013 12:08
Bardzo lubię takie przekąski :)
Olga_SK 15.04.2013 11:28
ciekawy przepis!
mysza620 14.04.2013 22:51
mi się to podoba:)
treonina 14.04.2013 22:14
to jest naprawdę świetne danie! poleacam!
Annejamelia 14.04.2013 21:59
Naprawdę polecam ..nie ma osoby której by nie smakowały :)
leonowie 14.04.2013 21:58
Zapowiada się pysznie.
angelika14 14.04.2013 21:38
świetne, takich kuleczek sama nigdy nie robiłam
babajaga1969 14.04.2013 21:36
pyszne klopsiki rybne - pomysł super
Marta11 14.04.2013 21:16
uwielbiam takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak