Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
mięso z rosołu, drobiowo-wołowe
sos pomidorowy 0,5 l
czosnek
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cannelloni 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem i warzywami

Podaję przepis na mój odwieczny problem: \"co zrobić z mięsem z rosołu?\".
Pierogi, naleśniki, pasztet - pracochłonne, znalazłam swoje rozwiązanie:
Ugotowane, wytrybowane mięso z rosołu (może być z kilku gotowań), mielę i podsmażam.
Surowe warzywa (cały pęczek włoszczyzny) również zmielić i podsmażyć.
Mięso i warzywa połączyć i chwilę trzymać na ogniu, dodać przyprawy (wg uznania, ja daję dużo czosnku), na koniec dodać sos pomidorowy z kartonika, ale trzeba zachować umiar. Jeśli farsz będzie za rzadki, wypłynie z makaronu. Dodawać po trochu.
Makaron Cannelloni (grube rurki) ugotować na pół twardo. Napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać pozostałym sosem pomidorowym i posypać żółtym serem. Na wierzchu posypać suszonym oregano. Wstawić do piekarnika na ok. 15 min.
smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 04.08.2010 18:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak