Katarzynka

Katarzynka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukru

    0,5 szkl.
  • mąki pszennej

    3,5 łyżki
  • mąki ziemniaczanej

    3 łyżki
  • budyń śmietankowy

    1 szt.
  • mleka

    3,5 szkl.
  • margaryny

    1 szt.
  • jajek

    6 szt.
  • mąki pszennej

    180 gram
  • cukru

    180 gram
  • proszku do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • polewa czekoladowa

    1 szt.
  • dżem z czarnej porzeczki

    2 słoiczki
  • pierniczki

    3 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt:Białka ubić na pianę, dodać cukier,potem żółtka. Mąkę z proszkiem przesiać przez sitko, wymieszać z masą jajeczną wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem, piec ok 30 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu biszkopt podzielić na pół. Z mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej cukier, mąk,i budyń, resztę zagotować. Do gotującego mleka wlać masę i ugotować budyń. po wystudzeniu utrzeć z margaryną. Na pierwszą połowę biszkoptu wyłożyć dżem, potem krem budyniowy, na to pierniki znów krem dżem i biszkopt. Wierzch polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat