Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Katarzynka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukru 0,5 szkl.
mąki pszennej 3,5 łyżki
mąki ziemniaczanej 3 łyżki
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 3,5 szkl.
margaryny 1 szt.
jajek 6 szt.
mąki pszennej 180 gram
cukru 180 gram
proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 szt.
dżem z czarnej porzeczki 2 słoiczki
pierniczki 3 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Katarzynka

Upiec biszkopt:Białka ubić na pianę, dodać cukier,potem żółtka. Mąkę z proszkiem przesiać przez sitko, wymieszać z masą jajeczną wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem, piec ok 30 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu biszkopt podzielić na pół. Z mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej cukier, mąk,i budyń, resztę zagotować. Do gotującego mleka wlać masę i ugotować budyń. po wystudzeniu utrzeć z margaryną. Na pierwszą połowę biszkoptu wyłożyć dżem, potem krem budyniowy, na to pierniki znów krem dżem i biszkopt. Wierzch polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak