Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Słoninę kroimy w centymetrową kostkę – nie mniejszą, przekładamy do garnka i topimy na wolnym ogniu (garnek powinien być porządny, z grubym dnem, w przeciwnym razie skwarki mogą mieć taki posmak jakby się przypaliły, mimo iż będą się smażyć krótko). Z kiełbasy ściągamy skórkę i kroimy w drobną kostkę.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta11

    pyszny jest taki smalec
  • 2
    original
    Opublikowano

    Joanna17

    do tego ciepła kromka swojego chleba i ogórek kwaszony...pycha:)
  • 1
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    o tak, zjadłabym taką kanapeczkę
  • 2
    010
    Opublikowano

    2milutka

    ja poprosze kromę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    pyszny z wiejskim chlepkiem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam taki smalec jeszcze tylko kiszony ogóreczek i jestem w niebie
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zimą robię od czasu do czasu swojski smalczyk i z ochotą (i kiszonym ogórkiem) go zajadamy.Świetną fotkę zrobiłaś,bardzo mi się podoba.
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    mmm... do tego pieczywko i ogóras.. pycha!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Monika58

    taki jest najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam smalec!! z kiełbaską jeszcze nie robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super zdjęcie ! Pyszny smaluszek :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    bardzo dawno nie jadłam, a zjadłam chętnie taki od mojej babci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam taki domowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam smalec
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo dobry
  • 1
    dsc_0596
    Opublikowano

    turkus3

    uwielbiam swojski smalec !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszny jest taki smalec
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszny taki smalec z dodatkami kiełbasa, majerankiem, itp.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    najlepszy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !