Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy ketchup

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
pieprz kolorowy
oregano 1 łyzeczka
bazylia 1/2 łyzeczki
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pomidory w puszce 2 szt
tymianek 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy ketchup

Cebulę obieramy i siekamy , czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Na dużej patelni na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy liść laurowy i dwie papryki w proszku mieszamy. Dolewamy pomidory z kartoników krojone. Mieszamy i dodajemy resztę przypraw do smaku. Dolewamy ocet balsamiczny -mieszamy kosztujemy i dodajemy cukier według uznania. Gotujemy jeszcze chwilę. Następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę . Wcześniej wyciągamy liść laurowy. Chłodzimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.09.2016 20:37
wygląda apetycznie
Mira85 14.04.2013 14:24
super, napewno wypróbuje
iwa643 14.04.2013 11:32
Polecam do pizzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak