Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cząstki ziemniaków we włoskim pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2 łyżeczki
słonecznik łuskany 1/4 łyżeczki
pietruszka suszona 1/2 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
suszone pomidory mielone łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cząstki ziemniaków we włoskim pesto

Kroki postępowania

1
Przygotować marynatę: wszystkie przyprawy wsypać do miseczki i dodać oliwę z oliwek, wymieszać.
Ziemniaki obrać i pokroić w cząstki. Obtoczyć w przyprawach.
Krok 1 - Cząstki ziemniaków we włoskim pesto foto
2
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i ułożyć ziemniaki.
Krok 2 - Cząstki ziemniaków we włoskim pesto foto
3
Piec ok. 20 min. w 180 st. C
Krok 3 - Cząstki ziemniaków we włoskim pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 30.12.2013 15:42
ciekawy przepis
Marta11 14.04.2013 12:53
pyszne ziemniaki
Gary Michy 14.04.2013 12:13
o jaa ale mam apetyt na te ziemniaczki :)
jasiek 14.04.2013 12:12
pycha, moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak