Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka pianka z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
herbatniki 100 gramów
migdały 100 gramów
masło 100 gramów
serek naturalny homogenizowany 80-100 gramów
śmietanka 36% 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżki
cukier puder 8-10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka pianka z truskawkami

Herbatniki i migdały zmielić, połączyć z roztopionym masłem, wyłożyć nimi formę i schłodzić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem, stopniowo dodać serek, powoli wlewać żelatynę stale miksując. Połowę kremu wyłożyć na herbatniki, na to położyć pokrojone na połówki truskawki, na to resztę kremu. Odstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak