Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 400 gr
korpus 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
majeranek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

na korpusie gotujemy rosół na wolnym ogniu. marchew i pietruszke obieramy i kroimy w drobna kostke.Do gotowego rosołu dodajemy oplukane flaki, marchew i pietruszeke. dodajemy rowniez ziele angielskie i liscie i gotujemy na wolnym ogniu do miekosci flakow. na koniec doprawiamy kucharkirm pieprzem przyprawa do flakow oraz dajemy majeranek. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 13.04.2013 22:52
Bardzo lubię flaki
Anna169Hosz 13.04.2013 20:21
Klasyka...ale za to jaka smaczna:)
Konczi 13.04.2013 17:46
uwielbiam flaczki ale zawsze najpierw je obgotowuje i dopiero wówczas dodaję do wywaru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak