wątróbka drobiowa z ryżem

wątróbka drobiowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wątróba (z kurczaka)

    50 dag
  • cebula biała

    2 szt
  • kucharek

  • oliwa

  • ogórek kiszony

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • ryż

    2 woreczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wątróbke podsmażamy dodajemy cebulę pokrojoną w krążki smażymy ok 15 min na małym ogniu w między czasie gotujemy 2 woreczki ryżu następnie do wątróbki dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i smażymy jeszcze 10 min potem zaprawiamy wodą z 2 łyżkami wody i dusimy jeszcze 10 min doprawiamy pieprzem i kucharkiem następnie wsypujemy ryż i wszytko dokładnie mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat