Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
soczewica czerwona 50 gram
majonez tradycyjny 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
keczup pikantny 2 łyżki
sól 1 szkl
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane

Kroki postępowania

1
Jajka ugotowałam na twardo, obrałam ze skorupek, przecięłam w poprzek i wyjęłam delikatnie żółtka.
Krok 1 - Jaja faszerowane foto
2
Soczewicę wypłukałam na sitku, zalałam wodą dwa cm. nad powierzchnię i ugotowałam do miękkości koło 20 minut gotowałam . Odcedziłam i odcisnęłam pozostały nadmiar wody. Przełożyłam do żółtek, dodałam pozostałe przyprawy i zmiksowałam .
Krok 2 - Jaja faszerowane foto
3
Przełożyłam gęstą masę do szprycy i wyciskałam w miejsca po żółtku tworząc dekoracyjne kopułki. podawałam na talerzu na wierzchu jajka pokropiłam odrobiną keczupu .
Krok 3 - Jaja faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 13.04.2013 21:47
ciekawy pomysł
reniatka 13.04.2013 17:05
świetny pomysł z soczewicą
Ania321 13.04.2013 15:52
na pewno pyszne :)
2milutka 13.04.2013 14:34
apetyczne jaja:)
marcia7 13.04.2013 14:25
apetycznie wyglądają
Mysiunia 13.04.2013 14:07
estetycznie podane :) super!
Anna133 13.04.2013 13:29
z soczewicą nie robiłam jeszcze
jozefinach 13.04.2013 13:16
Jajka wyglądają bardzo smakowicie.
Marta1986 13.04.2013 12:28
smakowicie wyglada:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak