Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TATAR ZE ŚWIEŻEGO ŁOSOSIA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1 szt
cebula biała 2 szt
ogórek kiszony 2 szt
żółtko surowe 4 szt
sól do smaku
przyprawa w płynie
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: TATAR ZE ŚWIEŻEGO ŁOSOSIA

Kroki postępowania

1
świeżego łososia filetujemy. Do tatara używany najładniejszy kawałek fileta.
Krok 1 - TATAR ZE ŚWIEŻEGO ŁOSOSIA foto
2
Ogórka i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Fileta rozdrabniamy nożem, je jeszcze dodatkowo po pokrojeniu troszeczkę ugniatam widelcem. (nie mielimy w maszynce). Następnie składniki ze sobą mieszamy, dodając 2 żółtka, sól, pieprz i maggi do smaku.
Krok 2 - TATAR ZE ŚWIEŻEGO ŁOSOSIA foto
3
Tatar wykładamy na półmisek w dowolny sposób, na wierzch dajemy pozostałe 2 żółtka.

Tatar z łososia jest przepyszny i bardzo delikatny.
Krok 3 - TATAR ZE ŚWIEŻEGO ŁOSOSIA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.01.2014 09:01
wygląda smacznie - takiego jeszcze nie jadłam
treonina 05.07.2013 23:34
coś wspaniałego!
asiulaa2 19.04.2013 20:40
Uwielbiam!!! Aż ślinka cieknie :)
w mojej kuchni 13.04.2013 15:21
do zakąski lubię taki tatarek z łososia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak