Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowo-jagodowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 1,5 szkl
jajko 10 szt
mąka ziemniaczana 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
dżem jagodowy
nutella

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowo-jagodowe

Białka jajek ubić na sztywno,dodać cukier idalej ubijać.Dodać żółtka i nadal ubijać.Do puszystej masy przesiać obie mąki i proszek do pieczenia.Ciasto podzelić na pół,do jednego dodać kakao i wymieszać.Ciasta wylać na blaszki i upiec 2 biszkopty .upieczone wystudzić podzielić na pół przekładać biszkopty smarując placki dżemem jagodowym ,a następny nutellą.sklejać na przemian ciemny i jasny.Całość oblać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ivonne 28.12.2013 20:18
Wygląda obłędnie i pewnie też tak smakuje
marzencia2007 11.12.2013 08:55
fajne ciacho
JOANNA16 13.11.2013 15:19
pyszne ciacho
Rybciia 06.11.2013 09:07
wygląda bardzo apetycznie :-)
Wiesława1 21.10.2013 20:47
super ciacho
w mojej kuchni 30.09.2013 09:36
smacznie nadziane ciasto
IwonaKa 20.09.2013 21:59
pyszności,coś dla mnie
krystyna330 01.08.2013 09:54
ciasto jest pyszne
Sarenka 23.06.2013 13:38
Wygląda bardzo apetycznie
sylwia_mc 27.05.2013 08:59
Świetne połączenie jagód z czekoladą, moje ulubione owoce zresztą
Pietruszka 23.05.2013 09:17
fajne ciacho
pestka 09.05.2013 11:56
przepyszne ciasto
jasiek 13.04.2013 12:30
bardzo jest dobre
bogusia19 13.04.2013 10:40
fajniutkie te ciasto
dodi 13.04.2013 10:26
bardzo fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak