Bananowiec

Bananowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt.
  • cukier

    0,5 szkl.
  • mąka pszenna

    0,5 szkl.
  • mąka ziemniaczna

    0,5 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • czekolada gorzka

    1 szt.
  • czekolada mleczna

    1 szt.
  • masło

    3/4 kostka
  • żelatyna

  • banan

    5 szt.
  • cukier waniliowy

    16 g
  • kremówka

    0,5 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, DODAWAĆ ŻÓŁTKA, NASTĘPNIE DODAĆ OBIE MĄKI WYMIESZANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAO.CIASTO WYLAĆ NA BLACHĘ, PIEC OK.30 MINUT W TEMPERATURZE 200 STOPNI.NA WYSTUDZONY BISZKOPT UKŁADAMY PRZECIĘTE WZDŁUŻ BANANY, NA NIE WYLEWAMY ROZPUSZCZONE Z MASŁEM I WYSTUDZONE CZEKOLADY. UBIJAMY ŚMIETANĘ Z CUKREM WANILIOWYM, DODAJEMY ROZPUSZCZONĄ W WODZIE ŻELATYNĘ, GDY SIĘ JUŻ UBIJE WYKŁADAMY JĄ NA WIERZCH CIASTA I POSYPUJEMY STARTĄ CZEKOLADĄ.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat