Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczek pieczony z majerankiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
czosnek 5 ząbków
majeranek 6 łyżek
sól 1,5 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
oliwa 0,5 łyżeczka
masło 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: karczek pieczony z majerankiem

Mięso myjemy i nacieramy solą i pieprze. Czosnek obieramy i rozcieramy na deseczce nożem lub w moździerzu gdy puści sok dodajemy majeranek i pół łyżeczki soli. Uzyskaną masą łączymy z oliwą i nacieramy mięso. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Mięso układamy w blaszce lub prodiżu na mięso kładziemy masło i pieczemy w 170 stopniach ok 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.05.2013 15:47
lubię takie mięsko :)
Monika58 12.04.2013 21:00
taki lubię bardzo
bogusia19 12.04.2013 11:48
zostaje tylko schrupać
dodi 12.04.2013 11:39
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak