Śliwki w migdałach

Śliwki w migdałach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    1 kg
  • migdały

    2-3 opakowania
  • cukier puder

    do smaku
  • aromat migdałowy

    1 sztuka
  • rum

    6-8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki myjemy, a następnie osuszamy i kroimy na pół. Delikatnie wyciągamy pestkę. Migdały ( płatki ) siekamy drobno. Migdały wsypujemy do miseczki i zalewamy aromatem oraz rumem. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy na ok. 30 min. Migdałami faszerujemy śliwki, w zamian pestki a następnie składamy i sklejamy by się połączyły obie części. Obtaczamy w cukrze pudrze i prażymy ok 3-5 min. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

08.03.2014 11:08
ciekawa propozycja

RenataZ-et

04.06.2012 13:35
ale pychotka :)

bami

27.09.2011 18:31
Interesujące :)

IlonaAlbertos

28.07.2010 00:27
Pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat