Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z marmoladą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 1 kostka
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
mąki 3 szklanki
cukru pudru 0,5 szklanki
soli 1 szczypta
śmietany 2 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
marmolada
polewa czekoladowa
lukier

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z marmoladą

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypać na stolnicę. Wrzucić masło i posiekać. Dodać cukier puder,sól,proszek do pieczenia ,jajka oraz śmietanę. Wszystko dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na trzy części. Dwie równe i jedną mniejsza.(Do dekoracji na wierzch). Ciasto wyłożyć na blaszkę na papier do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok 15 min.Następnie upiec kolejną część ciasta.
Krok 1 - Mazurek z marmoladą foto
2
Na spód posmarować marmoladę, przełożyć wierzch,ponownie posmarować marmoladą.
Krok 2 - Mazurek z marmoladą foto
3
Z trzeciej części wykonać dekorację. Podpiec ponownie w piekarniku. Po upieczeniu i ostudzeniu polukrować i polać polewą czekoladową.
Krok 3 - Mazurek z marmoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zielonamorelka 11.04.2013 19:27
musi być pyszny.zapiszę sobie na kolejne święta będzie jak znalazł
Misiabe 11.04.2013 19:01
Wygląda bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak