Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
oliwa 1/2 szklanki
świeży rozmaryn 1 gałązka
sok z 1 cytryny
skórka otarta z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowe

Szynkę umyj i delikatnie osusz papierowym ręcznikiem. Mięso pokrój w dość duże plastry, a potem w kostkę. Przygotuj marynatę: oliwę z oliwek wymieszaj z listkami rozmarynu, sokiem i skórką otartą z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotową marynatę wymieszaj z kawałkami mięsa. Przykryj folią spożywczą i odstaw w chłodne miejsce na 6 godzin, by się przemacerowało. Potem kawałki szynki nadziewaj na szpadki lub patyczki. Opiekaj na grillu przez 15-20 minut. Gotowe szaszłyki podawaj z połówkami pieczonych ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.12.2011 14:03
fajne
IKrakowianka 23.10.2011 21:36
super!!
Seba 07.07.2011 22:04
pycha
bogumiła3 15.09.2010 22:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak