Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier krówkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
wódka 0,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Likier krówkowy

Puszkę mleka gotujemy ok 3 godzin - to najdłuższa część, dlatego najlepiej ugotować sobie kilka na zapas :)

Ugotowaną masę przekładamy do miski, miksujemy. Dodajemy wódkę i miksujemy na małych obrotach. Przelewamy do butelek.

Konsumujemy za smakiem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.02.2014 23:27
super smak :)
Laila2786 22.01.2014 15:54
coś pysznego dla mnie
Aannkaa82 29.12.2013 19:40
Oj oj ojjjjj to cos zdecydowanie dla mnie, uwielbiam gotowane mleko skondensowane jako masa do ciast, ale likier podoba mi się jeszcze bardziej niż masa :). Mam tylko pytanie: czy mogę użyć gotowego kajmaku? Wczesniej był jako mleko skondensowane gotowane a ostatnio znalazłam jako kajmak. Może być? To by mi zdecydowanie usprawniło przygotowanie likieru :)
EmciaPichci 29.12.2013 13:52
domowy najlepszy
Olga_SK 04.12.2013 14:49
A widzisz :D
Klausia 04.12.2013 14:15
Ok, dzięki za błyskawiczną odpowiedź :) Jesteś szybsza niż wujek google :D
Olga_SK 04.12.2013 14:11
Do 3-4 miesięcy stoją bez scukrzenia się. Potem mogą pojawić się grudki cukru, choć to zależy od jakości mleka, które kupisz.
Klausia 04.12.2013 14:05
Olga jak długo przechowujesz takie gotowane puszki "na zapas" :)? Bo chyba też zacznę tak robić.
Klausia 12.09.2013 21:39
prawdziwe pyszności :)
Ada-Gaba 14.06.2013 17:12
smaczny likierek
miki47 11.04.2013 13:55
smakowity przepis
Janina 11.04.2013 13:45
Bardzo smaczne- ale super
kanu83 11.04.2013 13:44
Fajna sprawa taki likierek
gusia1000 11.04.2013 13:41
Bardzo smaczny likier, warty zrobienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak