Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi z sosem paprykowym
Kroki postępowania
Kluski wkładać porcjami do wrzącej osolonej wody i gotować około 2 minut aż do wypłynięcia.Wyjąć z wody łyżką cedzakową i osączyć .
ziemniaki | 1,20 kg |
mąka pszenna | 250 g |
mąka ziemniaczana | 200 g |
jajko | 1 sztuka |
sos | |
papryka czerwona | 1 sztuka |
pomidory | 500 g |
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 3 ząbki |
czubryca czerwona | 1 łyżeczka |
olej | 3 łyżki |
majeranek świeży | 3 gałązki |
sól do smaku | |
mąka ziemniaczana do zagęszcze | 2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: