Przepis i sposób przygotowania na: sernik czekoladowo - waniliowy
Następnie bierzemy się za masę serową. Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, budyń i ubijamy. Gdy uzyskaliśmy jednolitą masę - dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy cukier waniliowy, do drugiej nutellę (250g) i opcjonalnie kakao. Mieszamy.
I teraz zaczyna się zabawa. Zaczynając od środka blachy wykładamy 2 łyżki stołowe masy ciemnej, a następnie na nią masę jasną i tak cały czas, aż wykończymy obydwie masy. Wstawiamy blachę do piekarnika na 180 st i 60 min. Gdy minie godzina studzimy ciasto w uchylonym piekarniku. Gdy już wystygnie możemy przygotować polewę.
Nic prostszego. Łączymy w rondelku 100g nutelli, 10g masła i śmietankę kremówkę, podgrzewamy aby wszystko ładnie się połączyło i możemy wylewać na ciasto. Następnie studzimy w lodówce - najlepiej zostawić na noc.