Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski lane smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
jajko 2
woda letnia 1 łyżka
rum 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski lane smażone

dokładnie mieszamy jajka ,z wodą i solą .stopniowo dodajemy mąkę i rum .Ciasto starannie wyrabiamy i cieniutkim strumieniem wlewamy do gorącego oleju ,smażymy na jasnozłoty kolor ,wyjmujemy łyżką cedzakową .podajemy jako dodatek do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.03.2014 11:51
bardzo ciekawa propozycja
misia53 28.09.2012 13:56
fajne, zjesz takich kluseczek i wesoło ci się robi....hihi....
alaaa 28.09.2012 08:56
ten rum mnie zaskoczył
ankaryba 09.06.2012 18:34
smaczne :-)
Anio?eczek 08.06.2012 13:05
fajniutkie :)
olkaaa 22.05.2012 07:37
muszę spróbować
barbara11561 12.06.2011 00:27
Bardzo ciekawe,jeszcze nie jadłam:)
ben-ka 01.02.2011 09:44
Kluski z rumem - ciekawe,ciekawe.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak