Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z wątróbki do nadziewania ptactwa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 200 g
pietruszka zielona 1 szklanka posiekanej
jajko 1 surowe
bułka czerstwa 1 sztuka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
cukier 1 łyżeczka
cebula 1 mała
jajko ugotowane na twardo 1 na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z wątróbki do nadziewania ptactwa

Wątróbki posiekać bardzo drobno i przełożyć do miseczki.
Ugotowane jajko i cebulkę pokroić w kostkę, zetrzeć bułkę czerstwą, dodać do wątróbki wymieszać. Następnie dodać pietruszkę, sól, pieprz, cukier i surowe jajo. Dobrze wymieszać. Nadziewać takim farszem ptactwo i piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.04.2013 10:47
super farsz!!
Konczi 11.04.2013 10:06
fajny przepisik
wiola333 11.04.2013 09:36
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak