Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijak

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szklanka
białko 6 sztuk
wiórka kokosowe 15 dag
cukier 1 szklanka
olejek rumowy
Krem:
żółtko jajek 6 żółtek
cukier puder 1 szklanka
budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 2 szklanki
margaryna 1 sztuka
Biszkopty 2 paczki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pijak

Białka ubić na sztywna pianę dodać cukier, wiórki i mak oraz olejek rumowy dokładnie i delikatnie wymieszać.
Cisto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp 200 stopni. Po upieczeniu ostudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem i budyniami na puszysta masę.
Mleko zagotować zestawić z ognia i delikatnie wlać masę jajeczną. Cały czas mieszając aż masa się zgęstnieje. Wystudzić.
Margarynę utrzeć na puch dodawać zimną masę żółtkowo-budyniową.Dokładnie ucierać.
Na ciasto makowo- kokosowe nałożyć krem. Na krem położyć biszkopty i polać polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.04.2013 18:48
lubie to ciasto :)
caralajna 13.04.2013 21:55
wygląda przepysznie
reniatka 11.04.2013 11:51
fajne ciasto
Juleczka20 11.04.2013 10:48
bardzo lubię takie ciasta!
Paolcia 11.04.2013 09:45
musi być bardzo smakowite
SylwiaMagdaSabin 11.04.2013 09:45
super cisto
wiola333 11.04.2013 09:37
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak