Nadziewane rogaliki

Nadziewane rogaliki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jaja

    1 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • margaryna

    1 sztuka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • dżem

  • Masa serowa

  • drożdże

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przesianej mąki skroić margarynę, dodać jajo,cukier puder,drożdże instant i śmietanę. Zagnieść ciasto i dać do lodówki na ok. 1h. Następnie podzielić na 6 części, każdą rozwałkować w kształcie koła i pokroić na trójkąty. Na każdy trójkącik nakładać łyżeczką dżem lub masą serową przygotowaną na słodko. Zwinąć trójkącik, zagiąć w kształcie rogala i piec w nagrzanym do ok 160 stopni w piekarniku aż do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

06.03.2014 14:28
Wyglądają pięknie!

barbara11561

16.02.2014 10:44
pyszne rogaliczki:)

pestka

05.02.2014 12:50
pyszne- robię podobne

norweska20

13.12.2013 10:21
pyszne rogaliczki

adelajda

01.11.2013 10:11
na pewno pyszne :)

karolina1869

03.10.2013 20:05
pyszne są takie rogaliki

Malinka

23.01.2013 11:34
Ja też, ale z jabłkiem też chętnie zjem.

Renia1

04.01.2013 17:15
uwielbiam takie z serkiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat