Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa z soczewicy czerwonej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 gram
pierś z indyka 400 gram
Liść laurowy suszony Prymat 4 szczypta
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
soczewica czerwona 250 (połówki)

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa z soczewicy czerwonej

Do garnka wsypałam szklankę czerwonej soczewicy . Dodałam ziele angielskie liść laurowy . Pierś z indyka pokroiłam w kawałki ( kostkę paski nie ma znaczenia) i dodałam do zupy gotowałam 40 minut i dodałam rozmrożone ugotowane grzyby leśne i czosnek pokrojony w plasterki zupa nabrała gęstości i smaku. Doprawiłam szczypta kucharka i soli morskiej :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.04.2013 11:03
Podoba mi sie ten przepis- grzyby i soczewica- lubię takie zestawienie.
Agata/MANTIS-KITCHEN 11.04.2013 06:39
Chyba polubię soczewicę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak