Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki na ciepło z barszczu

5.0
(31)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki gotowane z barszczu 0,5 kg
śmietana 12% 150 ml
sok z cytryny 4 łyżki
sól do smaku
cukier kryształ 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki na ciepło z barszczu

Kroki postępowania

1
Buraki, które zostały nam po ugotowaniu barszczu, utrzemy na grubej tarce.
Krok 1 - Buraki na ciepło z barszczu foto
2
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wrzucamy starte buraki i podgrzewamy je na małym ogniu, ciągle mieszając, doprawiamy je do smaku, solą, pieprzem i cukrem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Po około 7 minutach dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy, podgrzewamy jeszcze około 2 min.
Krok 2 - Buraki na ciepło z barszczu foto
3
Buraczki pyszne są zarówno na ciepło jak i na zimno, najlepiej pasują do ziemniaków i kotleta mielonego.
Smacznego!
Krok 3 - Buraki na ciepło z barszczu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.12.2013 08:55
bardzo fajne
wlicka 30.10.2013 20:52
pyszne!!! ;)
Halina14 08.05.2013 08:09
z barszcz nigdy nie wykorzystałam buraków ,muszę wykorzystac
Konczi 10.04.2013 08:34
ja również buraków z barszczu nie wykorzystuję jakoś mało soczyste są wowczas dla mnie
Agnieszka-87-25 10.04.2013 08:13
nigdy do głowy by nie wpadło żeby w taki sposób wykorzystać buraki, super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak