Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne flaczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 0,5 szt
cebula 2 szt
cebula czerwona 1 szt
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
seler naciowy 4 łodygi
sól
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
tabasco kilka kropel
wywar drobiowy 1 l
makaron wstążki 25 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne flaczki

Kroki postępowania

1
Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obieramy. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Por i seler naciowy kroimy w plasterki, cebulę w półksiężyce. Resztę warzyw ścieramy na tarce na grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy nieco oleju i wrzucamy wszystkie warzywa. Lekko podsmażamy.
Krok 1 - Warzywne flaczki foto
2
Zalewamy bulionem drobiowym. Trzymamy na lekkim ogniu przez około 15 minut. W między czasie gotujemy makaron. Do warzyw dodajemy majeranek, przyprawy, sos sojowy i tabasco. Mieszamy i dorzucamy ugotowany, odcedzony makaron. Trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 minut
Krok 2 - Warzywne flaczki foto
3
Podajemy posypane natka pietruszki.
Krok 3 - Warzywne flaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 10.04.2013 22:07
fajne, takich jeszcze nie jadłam
Anna133 10.04.2013 10:24
fajna alternatywa
Alex_M 10.04.2013 10:04
pyszny pomysl!
paulina2157 10.04.2013 09:49
bardzo fajny pomysł na takie flaczki
Konczi 10.04.2013 07:39
bardzo apetycznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak