Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pomidory z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 6 sztuk
mięso mielone wołowe 1 sztuka
masło do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
Musztarda sarepska Prymat do smaku
boczek wędzony 12 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pomidory z nadzieniem

Pomidory dokładnie myjemy, a następnie osuszamy. Odkrawamy wierzch. Środek pomidora wyciągamy za pomocą łyżeczki. Mięso mielone lekko rumienimy na tłuszczu, dodajemy miąższ pomidorka posiekany, doprawiamy do smaku. Gotowe, nakładamy do pomidorków lekko wcześniej nasmarowanych w środku masłem, a na wierzch nakładamy plasterki dwa boczku. Pomidorki owijamy każdy z osobna folią aluminiową i grillujemy ok 7-10 min. Podawać ciepłe z musztardą do smaku. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.03.2014 08:06
fajny pomysł
Łukasz15 26.09.2013 08:50
Świetny pomysł
RenataZ-et 18.04.2013 20:22
ciekawa propozycja
jasiek 05.09.2011 18:02
SUPER NA GRILLA
AGNIESZKA144 30.08.2011 20:59
pychotka
Wacław 13.07.2011 09:09
pycha
IlonaAlbertos 23.07.2010 10:15
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak