Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka smażona.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
masło do smażenia
cebula 1-2 szt
sól
pieprz
wątróbka drobiowa 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka smażona.

Kroki postępowania

1
Watróbkę oczyścić, zalać wodą, zagotować. Odlać wodę, wątróbkę osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Watróbka smażona. foto
2
Obtoczyć w mące.
Krok 2 - Watróbka smażona. foto
3
Smażyć na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną w krążki cebulą.
Krok 3 - Watróbka smażona. foto
4
Pod koniec smażenia doprawić sola i pieprzem.
Krok 4 - Watróbka smażona. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.10.2013 21:16
uwielbiam tak przyrzadzoną wątróbkę
erym 13.08.2013 13:29
dawno nie jadlam.
Katarzyna59 17.07.2013 08:03
apetyczna wątróbka
PIOTR11 15.07.2013 08:31
apetycznie zrobiona
Dorota59 05.06.2013 21:56
zdrowa i smaczna
TEtalicha 01.05.2013 21:19
ja tez bardzo lubie
gosia56 20.04.2013 16:39
bardzo lubię wątróbkę ale z dodatkami albo zjabłkiem jest pyszna
dianix 15.04.2013 21:35
moj mąż uwiellbia jak robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak