Krem z kurek

Krem z kurek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    1 kg
  • śmietana

    1 szklanka
  • żółtka

    2 sztuki
  • cebula

    1 główka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa ugotować z przyprawami i kostką rosołową. Cebulę i kurki poddusić ok. 20-30 min. Włoszczyznę i grzyby przekręcić przez maszynkę przez drobne sitko. Żółtka roztrzepać dodać do gotującej się zupy. 2-3 łyżki mąki rozrobić z wodą i także dodać do wrzącej zupy i lekko zagotować. Zupę zaprawić śmietaną i przyprawić wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat