Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muszle paprykowo-mięsne zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 250 g
mięso mielone 0,5 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyzki
sól
pieprz
śmietana 30% 1-2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: muszle paprykowo-mięsne zapiekane

makaron ugotować na pół twardo, zalać go zimną wodą, ostudzić i osuszyć. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju, następnie dodać mięso, przesmażyc. Do przesmażonego mięsa dodać przecier, doprawić solą i pieprzem. Zimne muszle napełnić przestudzonym farszem, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Śmietanę doprawić solą i pieprzem i zalać nią muszle. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 03.02.2014 21:07
pyszny obiadek
JOANNA16 26.08.2013 09:00
mniam pychota
traktorek 11.04.2013 23:10
wspaniała kolacyjka
Megg 09.04.2013 20:04
bardzo smaczne :)
gosia56 09.04.2013 18:33
napewno pyszne
kasiek 09.04.2013 18:24
smaczne danie
Marta11 09.04.2013 18:22
super jedzenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak