Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowy serniczek na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 300 gramów
serek naturalny homogenizowany 200-250 gramów
galaretka wiśniowa 2 opakowania
herbatniki 150-200 gramów
masło 2-3 łyżki
cukier waniliowy 1 paczuszka
czekolada 100 gramów
serek homogenizowany 150-200 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy serniczek na zimno

Herbatniki zmielić blenderem ze sklarowanym masłem i rozpuszczoną czekoladą, wyłożyć nimi formę i schłodzić. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, przestudzić, wymieszać z serkami i cukrem waniliowym, dodać wydrylowane i przekrojone na połówki wiśnie. Masę serową wyłożyć na herbatniki i odstawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 30.04.2011 12:34
świetny przepis
iwona332 20.09.2010 12:05
super
Jolanta40 23.07.2010 08:09
ciekawe :)
mehia 23.07.2010 07:52
na czasie. Wypróbuję na pewno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak