Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos vinegrette

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
woda 1/2 szklanka
oliwa 1/2 szklanka
ocet winny 2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos vinegrette

Kroki postępowania

1
Czosnek obieram i przeciskam przez praskę.
Krok 1 - Sos vinegrette foto
2
Dodaję go do słoiczka, wsypuję bazylię , oregano suszone i koper włoski. Następnie dodaję sól, ocet winny, musztardę. Wlewam oliwę z oliwek i na końcu wodę. Słoik zakręcam dokładnie i mocno nim potrząsam. Sos zrobi się gesty. Można go przechowywać w lodówce kilka dni.
Krok 2 - Sos vinegrette foto
3
Idealny do sałatek.
Krok 3 - Sos vinegrette foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 06.10.2013 13:30
muszę sam spróbować
Malgorzata549 06.09.2013 14:27
pyszny sosik :)
Alex_M 11.04.2013 10:04
fantastyczny!
-Natka- 09.04.2013 21:28
Nadaje wspaniałego aromatu sałatkom, pycha.
joanna__s 09.04.2013 18:49
Używam tego i tylko tego do sałatek. Uwielbiam ten smak.
gosia56 09.04.2013 18:34
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak