Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wędzona polędwica

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 8 kg
sól 40 dag
czosnek 10 ząbków
Goździki całe Prymat 8 sztuk
jałowiek 8 ziaren
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 20 gram
Liść laurowy suszony Prymat 8 sztuk
ziele angielskie 25 sztuk
pieprz czarny 30 ziaren
kolendra 15 gram
woda 4,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: wędzona polędwica

Wymienione przyprawy w przepisie zmiażdzyłem, porozgniatałem i połączyłem ze sobą. Wymieszałem z 2 rodzajami soli. Następnie ponacierałem mięso. Odstawiłem na 12 godzin.Następnie mięso obwiązałem i wędziłem w wędzarce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 16.05.2013 20:27
domowa wędzarnia, własnej roboty:)
Bernadeta1 16.05.2013 18:59
super że masz gdzie wędzić, pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak