Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane talarki cebulowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 bardzo duża sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane talarki cebulowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w plasterki o grubości ok. 2 mm.
Krok 1 - Panierowane talarki cebulowe foto
2
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i dokładnie wymieszać z mlekiem.
Krok 2 - Panierowane talarki cebulowe foto
3
Talarki cebuli zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Panierowane talarki cebulowe foto
4
Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 4 - Panierowane talarki cebulowe foto
5
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Panierowane talarki cebulowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.03.2014 09:44
super przekąska, do piwka :D
fotoviderek 11.04.2013 07:27
Wspaniała przekąska :)
Katarzyna/kate1980 10.04.2013 20:59
świetny pomysł na przekąskę
Olga_SK 09.04.2013 13:55
ciekawe wykorzystanie naszej pospolitej cebuli. brawo :)
halina17 09.04.2013 13:34
Bardzo lubię panierowaną cebulę.
Zdzisław 09.04.2013 13:14
jadłem takie do piwka, pyszne
Marcin9 09.04.2013 12:17
Też się nad tym zastanawiam, więc chyba dzisiaj to wypróbuję. Fajny dodatek do potraw :)
Joanna17 09.04.2013 12:00
ja również jestem ciekawa smaku :)
2milutka 09.04.2013 11:21
Ciekawa jestem jak smakuja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak