Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z sosem serowym i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 200 g
ser pleśniowy niebieski 150 g
ser żółty 150 g
jogurt naturalny 1 szkl
makaron rurki 250 g
pietruszka zielona
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z sosem serowym i pieczarkami

Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Na patelnię z oliwą wrzucić dwa kawałki sera, aby całkowicie się rozpuścił na małym ogniu. Kiedy sery będą już rozpuszczone dodać jogurt oraz podsmażone pieczarki. W osobnym garnku ugotować makaron. W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron na to wyłożyć sos oraz pokrojoną natkę pietruszki. Zapiekać 25 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 09.04.2013 10:59
Bardzo smaczne
iwi 09.04.2013 07:34
Niebo w gębie.
aisoglam 09.04.2013 07:19
Lubię takie zapiekanki :)
manaika 09.04.2013 00:26
wygląda apetycznie
leonowie 08.04.2013 23:27
fajnie i smacznie:)
Marti
Marti 08.04.2013 22:40
Uwielbiam zapiekanki z makaronem....
beniaminek 08.04.2013 22:32
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak