Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w krakersach

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
czubryca czerwona 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
krakersy 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w krakersach

Pierś z kurczaka myjemy ,dzielimy a porcję ,rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa,oprószamy z każdej strony przyprawą oraz solą i pieprzem do smaku.

Jogurt przekładamy do miseczki wkładamy filety mieszamy aby mięso pokryło się równomiernie jogurtem i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Krakersy mielimy w blenderze na drobniutko ,mięso wyciągamy z lodówki osączamy z nadmiaru jogurtu i panierujemy w krakersach,tworząc cienką skorupkę . Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 27.04.2013 13:45
super pomysł na rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak